Pregària per a Catalunya

A principis d'octubre, quan vaig activar l'emissió de ràdio NHK FM, es va reproduir contínuament una cançó que semblava que es caracteritzava a Espanya.Aquestes cançons són "Recuerdos de la Alhambra" compostes per Tárrega, "Dansa espanyola No. 1" de Falla Composició, "Concert d'Aranjuez" de Rodrigo ... ... Què? Què? Quin tipus d'intenció és aquest programa? No és aquest programa un cartell que s'atrevia a excloure els compositors catalans que van sobreviure a la guerra civil espanyola i les dificultats de la dictadura franquista? La NHK que tria aquesta cançó immediatament després del referèndum de Catalunya i la posterior violència del govern d'Espanya és covard. Estic disaapointed amb tu, NHK. Encara que es diu "no la radiodifusió nacional", però al final es reconeix a si mateix "maldat alimentat pel govern"
Si els japonesos siguin reconeguts com a maggots, el meu orgull de l'ànima de Yamato es veurà danyat, així que, encara que sóc l'últim, m'atreveixo a pregar perquè arribi el dia tranquil de la població de Catalunya. Ignorant la intenció del "país japonès", ho faig en el meu camí.

 

Els segadors (Himne Nacional de Catalunya)

Els segadors és l'himne nacional oficial de Catalunya. Així va quedar establert per llei del 25 de febrer de 1993. El seu origen data de la Guerra dels Segadors, al segle XVII. L'himne fa una crida per defensar la llibertat de la terra.
La lletra actual és d'Emili Guanyavents i data de 1897. Usa, però, elements de tradició oral que ja havia recollit anteriorment l'escriptor i filòsof Manuel Milà i Fontanals el 1882. La versió musical és de Francesc Alió, que la va compondre el 1892 adaptant la melodia a la cançó ja existent. La primera versió enregistrada que se'n conserva data del 1900. Es pot veure darrere de l'himne una cançó primitiva nascuda a la sublevació de Catalunya del 1640: la guerra dels catalans contra el rei Felip IV, a la qual els pagesos van protagonitzar importants episodis.
Per llei del Parlament de Catalunya de 17 de febrer de 1993, Els segadors fou declarat himne oficial de Catalunya. El registre sonor oficial va ser realitzat i divulgat l'any 1994.

Els segadors - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena.
Endarrere aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Ara és hora, segadors.
Ara és hora d'estar alerta.
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Que tremoli l'enemic
en veient la nostra ensenya.
Com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes.

Bon cop de falç!
Bon cop de falç, Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

 

Hi ha diverses puntuacions musicals i arranjaments, la versió de heavy metal esdevé un gran tema després de:

www.youtube.com

A més, em va impressionar l'arranjament de la guitarra i el violoncel que va canviar la cançó original de 3 signatures de temps fins a 4 signatures de temps,https://www.jellynote.com/es/sheet-music/catalonia/els-segadors#tabs:AVaig arreglar aquesta partitura per a piano.

Els Sagados (Himne Nacional de Catalunya) by akof.3 musescore.com

La melodia d'aquest acord és molt valent i ens fa sentir la forta voluntat de la gent de Catalunya.
No obstant això, en el sentit de tractar de tocar com a cançó per a l'oració, crec que el més proper a l'original seria millor. Així doncs, toco el que vaig escriure a partir de la partitura musical que es dibuixa a la portada de la publicació de 1899.

www.todocoleccion.net

 

Els Segadors 収穫人たち by akof.3 musescore.com

soundcloud.com


Compositors de Catalunya


Catalunya produeix molts artistes com el pintor Dali i l'arquitecte Gaudí, entre altres coses, supera la resta d'Espanya en termes de compositors i el "compositor espanyol" de Wikipedia, 23 de les 99 persones que figuren al catàleg són catalanes i 8 25 persones esmentades a la llista de compositors d'Espanya provenen del catàleg de cançons de piano Pitina.

  • Isaac Manuel Francisco Albéniz y Pascual (29 de maig de 1860 - 18 de maig de 1909)
  • Pantalion Enric Joaquim Granados i Campiña (27 de juliol de 1867 - 24 de març de 1916)
  • Miguel Llobet Solés (18 d'octubre de 1878 - 22 de febrer de 1938)
  • Eduard Toldrà i Soler (7 d'abril de 1895 - 31 de maig de 1962)
  • Gaspar Cassadó i Mor (30 de setembre de 1897 - 24 de desembre de 1966)

Em pregunto si algun aficionat a la música clàssica hauria escoltat el nom dels compositors en algun lloc.
Aquesta vegada vaig decidir recollir cançons que fan sentir a Catalunya, de tres compositors de Catalunya, que pateixen la guerra civil espanyola i la repressió de l'administració franquista de Catalunya.

  • Manuel Blancafort i de Rosselló (12 d'agost de 1897 - 8 de gener de 1987)
  • Frederic Mompou Dencausse (16 d'abril de 1893 - 30 de juny de 1987)
  • Pau Carles Salvador Casals i Defilló (29 de desembre de 1876 - 22 d'octubre de 1973)

Manuel Blancafort i Frederic Mompou

Mompou i Blancafort són els millors amics, tots dos temporalment es van traslladar temporalment a França, però bàsicament van continuar treballant a Barcelona a Catalunya. Ambdues tenen reflexos introspectius. Aquest any és l'any d'aniversari de 30 anys després de la mort de dues persones.

  • Frederic Mompou De "Chants Intimes" 2me Recueil No.2 "Confidència" (1919)

soundcloud.com

 

  • Federico Mompou 9me Prélude (1943)

soundcloud.com


Incloent les següents cançons de Casals que apareixen a continuació, he escollit cançons les cançons de les quals estan properes entre si. Blancafort és una obra de petita edat perquè hi ha moltes coses amb el progrés progressiu en aquesta última etapa. El tipus de so temàtic senzill i silenciós es repeteix dues vegades, l'abast sonor i el so es van estendre àmpliament i s'aixeca, i acaba en silenci a mesura que es remunta al tipus de so temàtic.


Pau Casals


Casals tenia més de 20 anys que les dues persones abans mencionades, i abans de la guerra civil espanyola, va adquirir una posició global ferma com el Trio Casals. Va exercir com una guerra civil francesa a Espanya, es va resistir a la repressió de Franco que prohibia l'ús de la llengua catalana, actuava amb un clar missatge polític que demanava "pau". Després de l'exili, Casals va enviar una vida que contrastava amb aquestes dues persones abans de tornar a Catalunya.

Pablo Casals "Bird's Song"

"Bird's Song" va ser gravat i concertat per les cançons populars de Casals de Catalunya, i es va interpretar com el seu encorepie com a símbol de la pau des de 1945. A la seu de les Nacions Unides a Nova York el 24 d'octubre de 1971, es va celebrar un concert per celebrar el dia de les Nacions Unides, un casalz de 94 anys d'edat, va ser convidat allí i va ser guardonat amb el Premi de la Pau de les Nacions Unides. I Casals va realitzar diverses músiques, incloent la seva pròpia cançó contra la guerra. Finalment, va fer un discurs llegendari, va desbloquejar el segell que mai va jugar a l'administració franquista, va tocar "Bird's Song" amb el seu violoncel.
Casals "El Cant dels Ocells" viu el 24 d'octubre de 1971 al Dia dels EUANo he jugat el violoncel en què vaig a jugar de nou. Vaig a tocar una melodia del folklore català: El cant dels ocells - The Song of the Birds. Els ocells canten quan ells neixen a l'ànima del meu poble, Catalunya.

"No he jugat el violoncel en públic durant molt de temps, però em sento la sensació que el temps ha tornat a tocar una vegada més. És un pas de les cançons populars catalanes, El cant dels ocells-" Birds Song of the Song " .Les aus que volen al cel canten "pau, pau, pau". Aquest poema és també un poema que Bach, Beethoven i tots els grans homes van elogiar i estimar. I aquesta cançó és l'ànima de la meva pàtria Catalunya. " 

 

www.youtube.com

 

A la nit, la lluna passa pel cel més meridional


"Bird's Song" sembla ser Carol de nadal (número d'edició número 38, nou chanteon número 94).

"Quan l'alba amaga, els ocells comencen a cantar," Quan ha arribat la nit, els ocells comencen a cantar bones notícies. "Betlem va donar a llum a un nen petit, que és l'únic fill únic de Déu" "

En la meva comprensió, el Nadal és un dels noms del "Festival d'estiu d'estiu / estiu" al món, així que crec que qualsevol persona ètnica i religiosa serà igualment beneïda.

soundcloud.com


Bon Nadal Benediccions a Catalunya.